Rólam

Segítek jobban megérteni a gyerkőcök viselkedésének forrását

2019-ben elvégeztem egy tanfolyamot az alaptermészetekről, hogy bővítsem tudásomat.
2019-ben elvégeztem egy tanfolyamot az alaptermészetekről, hogy bővítsem tudásomat.

Szabóné Katona Eszter vagyok, szülő és majdnem tanár (ELTE TTK földrajz tanár szak, amit egy a 2020-ban kiderített rendellenességem, akkor persze még ismeretlen Corpus Callossum Agnesia - a két agyféltekét összekötő idegi hálózat nagymértékű hiánya - akadályozott meg). Most ismét tanulni készülök, pedagógia szakon, ahhoz először emelt színtű érettségit kell tennem egy tárgyból, és, bár tartós betegként is kaphatok kedvezményeket, épp felnőtt SNIért (fogyatékosításért) kűzdök. 

A tanítás álmát azonban sosem adtam fel. Fiam születésével rátaláltam az utamra, mivel ő kezdettől nem fért bele a skatulyába. 2006-ban születtet fiam (2020-ban - 14 éves) kamasz fiatalember lett. Sok mindenen mentünk keresztül együtt  az óriási dührohamoktól a szemműtéten és egy rakat terápián át a tanulási nehézségekig...

Fiam 5,5 éves korában véletlenül bukkantam rá Mary S. Kurcinka élénk gyermekeket nevelő módszerére. Ennek segítségével fél év alatt elmúltak a dührohamok. Fiam kilenc alaptermészeti jellemzőből hétnek birtokában van. Ő egy élénk, impulzív, kitartó, érzékeny, alapos megfigyelő, lassan alkalmazkodó, közepesen rendszertelen, magas energiaszinttel rendelkező, komoly fiú. Azt azért hozzá kell tegyem, hogy Kurcinka mellett az élénkségét egy más fajta terápia, az INPP szüntette meg. További információ a www.elenkgyerekek.com oldalon található.

Most neked a módszer osztályközösségben való alkalmazását mutatom meg, hogy ott is csökkenjenek a konfliktusok, és te is jobban megértsd saját magadat és a gyerkőcöket is.

Médida megjelenéseimet itt láthatod: https://www.elenkgyerekek.com/mediamegjelenesek/