Referenciák

Olvasd el ügyfeleim véleményét


2019.10.11.én tartottam meg első előadásomat óvodapedagógusoknak:

Szabóné Katona Esztert a Demokratikus Nevelés Konferencián hallottuk előadni, majd meghívtuk őt szakmai napunkra óvodánkba.

Keressük az utat a különleges viselkedésű gyermekekhez. Ő saját életében tapasztalta meg, hogy mit jelent a túl intenzív, túl hangos, túl erőszakos viselkedés, mit jelent, amikor felnőtt és gyermek habitusa között nincs összhang, és ez hogyan befolyásolja a gyermek viselkedését, mennyire nehezítheti a közös életet, a sikeres nevelést.

Mary S. Kurcinka: Elelven gyerekek című könyvét, munkásságát adaptálta hazai viszonyokra.

A szakmai napon 1 órás előadás keretében sok-sok gyakorlati tapasztalatot, amely mögött elméleti ismeretek is vannak, osztott meg az óvodapedagógusokkal, nevelő-oktató munkát segítőkkel.

Az előadása segített, hogy más szemszögből is vizsgáljuk a gyermekek viselkedését, és sajátunkat is gondoljuk át, bíráljuk felül.

Előadása meggyőző, színes, hiteles volt.

Ajánljuk őt minden intézmény figyelmébe, illetve szülői értekezletekre, szülői fórumokra, ahol nemcsak pedagógusoknak, hanem szülőknek is tud megfelelő segítséget nyújtani.


Az Eleven kölykök című Kurcinka könyvhöz fűződő mini tanfolyamról írta egy kedves tanítványom (2018.07.24)

"Már nagyon el voltam keseredve, az utóbbi hónapokban, már már feladtam a küzdelmet, de most úgy érzem ez a könyv reményt adott..."

"Kedves Eszter! Köszönöm szépen az első feladatot, érdekes volt, és jól szemléltette miről is van szó. Nagyon tetszik a könyv! Sok mindenben magunkra ismertem, és már próbálom alkalmazni, amit olvasok. Közben a férjemmel is megosztom az olvasottakat.Jelenleg a második résznél tartok, most jön az Állhatatosság című fejezet. Remélem sikerül majd megfelelően alkalmazni az olvasottakat, és ezáltal érzékelhető viselkedésbeli változásokat elérni. Azonban, azt már most látom, hogy nagyon sok türelemre, önuralomra, kitartásra, és ami a legnehezebb a férjemmel való együttműködésre (ő elég szkeptikus az ügyben) is szükség lesz, ezért nem lesz könnyű. Biztosan lassan jön majd a változás, de igyekezni fogok, és azon leszek,hogy sikerüljön. Már nagyon el voltam keseredve, az utóbbi hónapokban, már már feladtam a küzdelmet, de most úgy érzem ez a könyv reményt adott (bár a támogatást a családban még nem kaptam meg), de küzdeni fogok érte. Úgy érzem kaptam egy kis "löketet", új erőt a küzdelemhez!"


Egy kedves visszajelzés a teszt elemzése után: (2018.márciusából)

"Köszönöm az értékelést. Sok meglepetést nem okozott az eredmény, hiszen régóta - lassan talán két éve - olvasom az írásaidat.

Arra már nem emlékszem, minek a kapcsán botlottam bele, de már akkor is ismerősek voltak a helyzetek. Nagyon örültem mikor megjelent az Eleven kölykök, a barátaim szerint ez lett a Bibliám, de önmagában kevés nekem ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, fejlődni."


Visszajelzés 2017.10.30

"A fönti email címem régen nem használom, most véletlenül akadtam a leveledre. Nálunk minden rendben, a hisztit kinőtte a kisfiam, bár e-nélkül sem egyszerű eset, de már minden elviselhetőbb mint volt. Köszönöm érdeklődésed, minden jót kívánok."


Egy anyuka írt egy Facebook csoportba kétségbeesetten, hogy a kisfia nem hajlandó tanulni a vizsgára 2015.08.23

(külföldön éltek, és vizsgázni kell, hogy eggyel magasabb osztályba léphessen), próbálkozott jutalommal próbálkozott büntetéssel de semmi. A kisfiú egyébként ADHD-s. Azonnal üzenetet írtam az édesanyának, hogy van egy amerikai módszer, ami teljesen más oldalról közelíti meg a problémát. A kulcs a megértés. Tájékoztattam, hogy az élénk gyerekek ( a tesztet még nem töltötte ki az édesanya, nem tudom, hogy a kisfiú élénk-e) esetén a jutalmazás és büntetés is csak akkor működik, ha a gyereknek érdeke fűződik hozzá, tehát nem segít ha TV számítógép és tablet elvonással fenyegetőzik, inkább elviselik azt, de akkor sem fog tanulni. Kértem az édesanyát, hogy mondja azt a gyerkőcnek, Megértelek, hogy nem akarsz tanulni, ennek több oka is lehet, te mit érzel, miért nem akarsz tanulni? Anyukának nagyon tetszett a más szemlélet. Elmeséltem neki Kurcinka egyik történetét egy 5 éves kislányról, és hogy mit választott a jutalomként felkínált drága bicikli helyett.

Ma érkezett egy privát üzenet ezzel : "Szia! Jobb lett a helyzet, megkérdeztük mit szeretne, megbeszéltük és mint a kis angyal írta a leckét! köszi, hogy megírtad, nem ismertem ezt a módszert ."

A csoportban pedig leírta, hogy nem szedte a kisfiú a vitaminját, illetve "ami bevált még, hogy egyetlen egy db feladatot adok neki tv-zés, vagy mesehallgatás közben (pl. Egy osztás visszaellenőrzéssel). Így sokkal könnyebben állt neki, gyorsan megcsinálta, aztán játszott tovább. Egy-két óra múlva újra adtam neki egyet. "A vizsga mindjárt itt van szurkolok neki nagyon!


Képzés visszajelzés 2015. 02. tehát fél év után:

Szia Eszter! Hát el jött ennek is az ideje hogy válaszolok köszönöm kérdésed jól vagyunk sok mindent tudtam alkalmazni a tőled tanultakbol! Egyedül csak a csúnya szavakkal nem tudunk még mindig mit kezdeni Pedig nagyon kitartóan mondom neki hogy mik azok a szavak amiket használhat helyette, de sajnos egyre cifrabbakat talál ki ha dühös, de a többi dolog működik! A kicsi magas energia szintje az még ami probléma szokott lenni erre nem nagyon tértünk ki mert Milán alacsony energia szinttel rendelkezik, de a kisebbik aki nem élénk ő igen, így szívesen olvasom az ezzel kapcsolatos bejegyzéseid.

Ha lesz akkor szólj szívesen részt veszek, és hátha a duracell nyulat is le tudom majd állítani:) A többi tényleg tok jól működik Milus már sokszor próbálja megoldani a helyzeteket saját maga, tanácsokkal lát el hogy szerinte most mi lenne a jó neki is és mindannyiunknak.

E-bookról visszajelzés 2014.12.28:

"Örülök, hogy "Rád" találtam, rengeteg kapaszkodót jelentenek az írásaid!"

"Kedves Eszter! Nagyon szépen köszönöm a múltkori megnyugtató válaszod, ne haragudj, amiért akkor nem tudtam rá reagálni. A képeslap is nagyon jól esett, remélem Nálatok is viszonylagos nyugalomban teltek az ünnepek. Nagyon boldog új évet kívánok! Örülök, hogy "Rád" találtam, rengeteg kapaszkodót jelentenek az írásaid!"


Képzés visszajelzés 2014.11.28:

"Nagyon sokat köszönhetek ennek a képzésnek."

"A képzés elvégzése előtt a gyermekem kezelhetetlen volt, dührohamai voltak, és szétszórt, mindenét elhagyta. A képzés óta sokat javult a helyzet. Nem mondom hogy nincsenek surlódások. Kezdi elfogadni, hogy a viselkedésért ő maga a felelős. Ha rosszat csinál azért igen is jár a bűntetés (a rosszaság súllyától függően), a szorgalomért meg a jutalom. A dührohamaink is mérésklődtek. Szépen lassan haladunk. Vannak jó és rosszabb napok. Nagyon sokat köszönhetek ennek a képzésnek."


Képzés visszajelzés 2014.09.05:

"Már nem kudarc, hanem újra öröm a gyereknevelés számomra, egy izgalmas kihívás, mert megértettem, hogy nekem egy különleges gyermekem van."

"Kedves Eszter!

Kérted, hogy írjak véleményt a képzésről, az alábbiakat mondanám róla ha össze kell foglalnom:

Mielőtt elkezdtem a tanfolyamot, úgy éreztem, hogy a nagyobbik fiammal sosem fogok boldogulni, bármivel próbálkoztam sajnos mindig kudarcba fordult, teljesen tehetetlennek éreztem magam, úgy tekintettem rá, mint egy időzített bombára. A tanfolyam segített megismerni és elfogadni a fiam reakcióit, már nem félek tőlük mert értem őket és a tanult technikákat alkalmazva próbálom megoldani a kialakult helyzeteket. Vannak apró sikereim amiknek nagyon örülünk mindketten és a fiam is nagyon nyitottá vált felém mióta érzi a megértésemet. Ajánlom mindenkinek akinek hasonló gyermeke van, nekem sokat segített nem csak a nagyobbik fiam, hanem a kicsi nevelésében is aki nem élénk. Már nem kudarc, hanem újra öröm a gyereknevelés számomra, egy izgalmas kihívás, mert megértettem, hogy nekem egy különleges gyermekem van.

Köszönök mindent és minden jót neked a továbbiakra, remélem hamarosan beindul a Te "viselkedésjavítód" és minél több szülőhöz eljut ez a módszer, nekem hasznos volt.

Szép Napot!"


Visszajelzés 2014.07.20:

"Ennek segítségével közelebb kerültem gyermekem megismeréséhez!"

"Nagyon szépen köszönöm az e-book-ot! Nagyon hasznos volt elolvasni. Ennek segítségével közelebb kerültem gyermekem megismeréséhez!"


Visszajelzés 2014. 05.03:

"A blog is sokat segít, hogy jobban megismerjem a fiamat :)"

"Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de ma egy sikeres napon vagyunk túl, kirándulni voltunk egy ismeretlen helyen ami nálunk mindig konfliktussal jár, ma mégis sikerült nagyobb dühkitöréssel megúszni :)"